ضد یخ طبیعی گیاهان و درختان


راههای متعددی برای حفاظت گیاهان از سرما ،یخ زدگی و گرما وجود دارد با این وجود هیچ یک از آنها با محصول ویژه کراپ اید که توانسته کرسی کشاورزی رادر سراسر دنیا متحول کند قابل رقابت نمی باشد.

کراپ اید (PA ‌N)

کراپ اید مقاوم ساز طبیعی گیاه ، شامل بیش از 60 نوع ماده معدنی به همراه اسید Piruvic،اسید Oxaloacetic وRusticyaninتولید شده ، سه نوع باکتری طبیعی و بی خطربرای محیط زیست( تیوباسیلوس) ،اسیدهای آمینه و پروتئین های ضد یخ می باشد که علاوه بر مقاوم سازی گیاه به عنوان یک مکمل غذایی در رشد گیاه و کیفیت محصول بسیار موثر و فوق العاده می باشد .
بدلیل جذب سریع این ماده توسط برگ ها ،ساقه و ریشه در مدت کمی ،گیاهان شروع به فعالیت شدید متا بولیکی کرده و محتویات آمینو اسیدها ،پروتئین ها ،قند ،روغن ،ویتامین و مواد معدنی بویژه پروتئین های ضد یخ در پیکره گیاه افزایش می یابد .

فواید استفاده ازضد یخ طبیعی کراپ اید

• مقاومت گیاه را در برابر سرما و یخ زدگی تا حد قابل قبولی افزایش می دهد .در حین فصل رشد ،مقدار و زمان مصرف صحیح موجب می شود که گیاه تولید پروتئین ضد یخ (AFP)،و آمینواسیدهای ضد یخ(AAA)کرده که همین امر سبب افزایش مقاومت گیاه در برابر آسیب های ناشی از سرما زدگی و یخ زدگی می گردد. در صورتیکه در ابتدای شروع نمو جوانه های گل ،شکوفه زدن و مراحل ابتدایی تشکیل میوه از این ماده استفاده شود ،موجب مقاومت بیشتر گیاه در برابر سرمای احتمالی اواخربهار می شود و می تواند نقطه خسارت حاصل از انجماد گیا هان را تا 7 درجه سانتیگراد بالا برد .
• کاهش عوارض ناشی از سرمای بهاره دیر رس و سرمای پاییزه زود رس وکاهش نقطه انجماد در گیاهان
• مقاوم سازی گیاهان به گرما و خشکسالی
• مقاوم سازی گیاهان گلخانه ایی مثل گوجه فرنگی ،فلفل بادمجان ، توت فرنگی ،درمقابل انواع تنش ها و کاهش هزینه های گرمایشی در گلخانه ها
• مقاوم سازی گیاهانی که در فصل بهاره زودتر از موعد مقرر شکوفه می دهند مانند سیب ، هلو ،آلو، گیلاس، زردآلوو...
• طولانی تر کردن فصل رشد و افزایش زمان برداشت میوه ها و سبزیجات
• این ماده توانایی انجام فتوسنتز بیشتری را به گیاهان می دهد بنا براین موجب افزایش
فشار اسمزی و افزایش مکش آب و مواد غذایی از طریق ریشه گیاه خواهد شد و برگ ها نیز ضخیم تر و سالم تر می شوند و به این دلایل گیاه می تواند در برابر گرما و محیط خشک نیز از خود مقاومت بیشتری را نشان دهد افزایش فتوسنتز گیاه ودر پی آن ضخیم تر ،محکمتر و شادابتر شدن برگها و افزایش مقاومت گیاه در مقابل تاثیرات خارجی و عوامل بیماریزا
• افزایش محصول و کیفیت میوه ها وسبزیجات مثل مزه ،بو ورنگ
• در اثر استفاده از این ماده میوه ها بزرگتر ،سنگین تر ،براق تر و خوشمزه تر می شود .
• در صورت مخلوط شدن با خاک ،میتواند PH خاک را پایین بیاورد .باکتری THIOBACILLUS SPP نیتروژن آزاد را از هوا جذب کرده و وارد خاک می کند .مقدار نیتروژن خالص اضافه شده به خاک بر اثر استفاده از این ماده حدود 60الی 80 کیلوگرم درهرهکتاردر یکسال است .

روش مصرف

1. با استفاده از سمپاش های مه پاش، مه پاشی را روی کل گیاه یا درخت انجام دهید تا حدی که محلول روی درخت یا بوته شروع به چکه کردن کند.
2. برای بهبود کیفیت و کمیت محصول ،این ماده را در ابتدای شروع باز شدن شکوفه ها استفاده کنید و برای اطمینان بیشتر این عمل را هر15 روز یکبار (حداقل 3-2بار) تکرار کنید .
3. برای حفاظت بهتر در مقابل سرما زدگی بهاره بر اساس پیش بینی هوا شناسی این ماده را 2 روز قبل از شروع هوای سرد و یخبندان بکار برید بنابراین استفاده از پیش بینی هواشناسی و محلول پاشی بموقع می تواند تاثیر بیشتری را سبب شود .
4. همیشه ضد یخ گیاهی رابا آب( بدون کلر ) رقیق کنید . به هیچ عنوان این ماده را با آبی که PH آن بالاتر از 7است مخلوط نکنید.( برای تعدیل PH آب می توانید از مقدار کمی محلول واتراید استفاده کنید ).
5. ضد یخ گیاهی دارای درجات تاثیر متفاوتی بر روی گیاهان مختلف ،(بر اساس سن گیاهان ،خواص ژنتیکی ،محیط رشد ،دما و شرایط خاک و کودهای مصرفی ) است .
6. این ماده را نباید با ماده شیمیایی و سموم افت کش و قارچ کش ها مخلوط کرد .
7. از آنجا که این ماده پس از 6 ساعت عملکرد حفاظتی خود را آغاز می کند در تمام موارد ،در هوای صاف محلول پاشی کنید و در صورت بارش باران در فاصله زمانی کمتر از 6 ساعت به احتمال زیاد اثر این ماده از بین خواهد رفت .
8. اگر گیاهان تحت تنش حاصل از سرما باشند این ماده تاثیر نخواهد کرد .توصیه می شود مواد را در ساعات 10صبح تا 4 بعدازظهر و
9. دمای بالای 12درجه برای گیاهان گلخانه ای و دمای بالای 9 درجه برای گیاهان فضای باز بکار ببرید .
10. میزان مصرف ضد یخ گیاهی بستگی به عوامل زیر دارد :الف) میزان پودر کردن اسپری ، ب) اندازه گیاه ، ج) سطح گیاه ،و د) فواصل بین گیاهان
11. این محصول به طور موقت می تواند به افزایش مقاومت به سرما در اکثر گیاهان تا 15روز کمک کند.
12. این ماده آسیب های قبلی ناشی از تنش های محیطی که از قبل به گیاه وارد شده است را نمی تواند جبران کند . 13. مصرف ضد یخ گیاهی روی گیاهان سالمتر نتیجه بهتری می دهد .
14. به منظور افزایش مقاومت درختان در مقابل سرمای زمستانه،عمل محلول پاشی را در پاییز و قبل از زرد شدن برگ ها انجام دهید ( موارد خاص ).
15. مرکبات: به منظور جلوگیری از آسیب سرما برروی مرکبات بایستی محلول پاشی در2نوبت یکباریک ماه قبل از برداشت و نوبت دوم 5روز از قبل از برداشت میوه مرکبات انجام شود .
16.سیب زمینی :قبل از کشت ،در نوبت اول غده های سیب زمینی را داخل محلول (Cropaid NPAرقیق شده ) فرو برده یا روی غده ها را مه پاشی کنید و در نوبت دوم نیز پس از ظهور برگ ها و افزایش سطح آنها عمل مه پاشی تکرار شود .در هنگام خطر سرما یا یخ زدگی ،هر 10-7روز این کار را تکرار کنید.




زمان مصرف

هرچه دمای هوا بیشتر باشد عمل جذب توسط گیاه بهتر انجام می شود بنابراین بهترین زمان در روز برای استفاده در حدود ساعات 10صبح الی 4 بعداز ظهر می باشد و به عبارت دیگر بهتر است در گرمترین ساعات روز استفاده شود.

سبزی و صیفی جات

به طور کلی جهت استفاده برای گیاهانی از قبیل توت فرنگی ،سیب زمینی ،گوجه فرنگی ،فلفل،بادمجان، هویج، نیشکر،گندم،جو،لوبیا ،نخود،نخودفرنگی و انواع کلم بهتر است به تناسب نوع آنها ابتدا بذرها یا نشاء ها کاملا با محلول 500ML در 100لیتر آب در زمان قبل از کاشت آغشته شوند ویا اینکه بذور را در یک پارچه تمیز و خشک قرار داده و آنها را محلول پاشی کنید و پس از خشک شدن در زمین بکارید .همچنین باید پس از جوانه زدن و سر بر آوردن از خاک ،چنانچه ریسک سرما زدگی وجود داشت ،با توجه به پیش بینی وضع هوا 2روز پیش از شروع سرما ، محلول پاشی گردد که این عمل 7الی 15روز گیاه را در مقابل سرما مقاوم می سازد .توصیه می شود برای افزایش محصول و بالابردن کیفیت هر 7الی 15 روز یکبار محلول پاشی انجام شود .

درختان

برای درختانی نظیر سیب،گلابی ،هلو،زردآلو ،آلووتاک نوبت اول باید بلافاصله پس از ریزش برگها به طور کامل در فصل پاییز محلول پاشی شود .نوبت بعد در هنگامی که شکوفه ها درحال باز شدن هستند استفاده می شود .بعد از آن در صورت اعلام در پیش بودن سرما توسط هواشناسی2روز پیش از شروع سرما محلول پاشی انجام شود که این عمل بین 15الی 20روز مقاومت درخت نسبت به سرما را بالا می برد .برای کیوی 2باردر فصل پاییز به فاصله 15الی20روز استفاده شود .در فصل بهار یکبار در مرحله شکوفه زنی و استفاده مجدد در طول دوره گلدهی انجام شود .برای گردو جهت حفاظت درختان جوان از سرما و یخ زدگی نوبت اول در بهار در ابتدای شکوفه دهی وپس از آن دو روز پیش ازشروع سرما محلول پاشی انجام شود .برای درختان مرکبات و میوه هایی که برگ ریزی ندارند نوبت اول در فصل پاییزدر طول رشد میوه ،نوبت دوم یک هفته قبل از برداشت و نوبت سوم با توجه به اعلام هواشناسی 2روز پیش از شروع سرما محلول پاشی می شود .برای فندق نوبت اول درپاییز پس از برگ ریزان کامل،نوبت دوم در انتهای فصل زمستان و پس از آن پیش از شروع سرما محلول پاشی شود.برای درختان مذکور توصیه میگردد جهت جذب بهتر مواد مغذی وتقویت گیاه و بالا رفتن کیفیت وافزایش محصول هر15الی 20روز یکبارمحلول پاشی با غلظت 500ML در 100لیتر آب انجام شود.

میزان مصرف

به نسبت 500ML( نیم لیتر ) مایع کراپ اید در100 لیتر آب بدون کلر و با PH مناسب مخلوط شده و به طور کامل روی سطح گیاه از جمله برگها ،شاخه ها ،گلها و تنه محلول پاشی شود .
مشکلات احتمالی و کمک های اولیه در صورت ایجاد هر گونه مشکل
تنفس: در شرایط عادی اثرسوئی بر نحوه تنفس ندارد اما در دماهای بالا ،بخارات آن ممکن است
اثرات جزئی بر دستگاه تنفس بگذارد .در این حالت با پزشک متخصص مشورت کنید .
آشامیدن :سوزش آور است . مقدار زیادی سودا یا شیر بیاشامید .اقدام به تهوع کنید .در این
حالت با پزشک متخصص مشورت کنید . به شرط محلول پاشی با دوزصحیح ،میوه ها و سبزیجاتی که آغشته به این ماده بوده به هنگام مصرف خطری ندارند .
تماس با پوست :در موارد نادری ممکن است برای پوست های حساس ،خارش آور و سوزاننده باشد بنا
براین هنگام کار با این مواد باید از دستکش استفاده شود و محلی از پوست که با محلول تماس پیدا کرده را بلا فاصله با آب و صابون فراوان بشوئید .
تماس با چشم ها:در هنگام کار حتما از عینک استفاده شود . تماس محلول با چشم سوزش آور است
ودر این صورت با بلند کردن پلک ها ،چشم ها را با آب زیاد بشوئید . در صورت سوزش با پزشک متخصص مشورت کنید.
قابلیت اشتعال :این ماده آتش زا نیست اما در صورت قرار گرفتن در معرض آتش سوزی ممکن است از خود دود مضر تولید کند .