مه پاش فوگر

ویژگی دستگاه فوگر
v این دستگاه برای سمپاشی و کنترل و خسارات حشرات در بخش کشاورزی و جنگل ساخته شده است.
v دستگاه به گونه ای طراحی و ساخته شده که کار با آن راحت می باشد.
v بدنه آن استیل بوده تا در مقابل مواد شیمیایی مقاوم باشد.
v وزن دستگاه سبک و بالانس بوده تا حمل آن توسط کاربر راحت باشد.
v مقاوم در برابر ترکیدگی و شکستن که عمر آنرا افزایش داده و مدت زمان استفاده از آنرا طولانی می نماید.
v موتور دستگاه فاقد هر گونه اجزای حرکتی و سایشی بوده لذا در صورت نگهداری صحیح میتواند تا چند سال بخوبی کارکند.

مشخصات فنی فوگر






معرفی مه پاش فوگر
در روش های مرسوم سمپاشی معمولا 20% محلول سمی مفید واقع شده و بقیه آن به هدر می رود و از نظر اقتصادی نیزهزینه های زیادی با این روش صرف می شود که شامل هزینه خرید سم، آب ، انرژی ، نیروی انسانی و وقت زیاد عملیات می باشد. ضمن اینکه با بکارگیری روش های قدیمی سمپاشی نمی توان صد در صد مطمئن بود که عامل آفت نابود و ریشه کن شده باشد.
تکنیک مه سازی، راه حلی مناسب برای عملیات سمپاشی در انواع گلخانه های بزرگ و کوچک با استفاده از حداقل مقدار محلول سم و کار عملیاتی کمتر و نیز صدمات حداقل به محیط زیست است زیرا این روش سمپاشی بقایای سموم کمتری بر جای می گذارد و سم به درون خاک نفوذ نمی کند.
در واقع این فرآیند در سیستم های سمپاشی به نام تکنیک پخش و توزیع قطرات سبک سم معلق در هوا شناخته می شود به نحوی که به مرور و پس از طی زمان کوتاهی قطرات سم نشست می کنند. خاصیت این تکنیک این است که ذرات سم به علت سبکی و معلق بودن به راحتی در فضای گلخانه حرکت کرده و به تمامی قسمت هایی که امکان دسترسی به آنها میسر نیست، نفوذ می کنند.در نتیجه ماده موثر سم به صورت یکسان در تمام نقاط توزیع می شود.
کاربرد فوگر ها
از فوگر می توان در مواردی مثل عملیات دفع آفات در گلخانه ها ، مزارع و باغات، ضد عفونی محل های نگهداری دام و طیور ، سمپاشی عمومی و بهداشت محیط (سمپاشی منهول های فاضلاب شهری) ، مبارزه با سرما زدگی بهاره درختان ، اجرای مانور نظامی و همچنین برای تمرین عملیات آتش نشانی استفاده نمود.
فواید و تاثییرات بکارگیری دستگاه سمپاش فوگر مه ساز برای اجرای عملیات سمپاشی و دفع آفاتی مثل تریپس ، مینوز، کنه، پشه ، مگس ، شته و لارو حشرات در انواع گلخانه های پیشرفته و سنتی مورد تاکید می باشد.
مزیت بکارگیری سمپاش فوگر و تکنیک مه سازی
هر میلی متر برابر 1000 میکرون می باشد. قطر یک تار موی انسان در حدود 100 میکرون است. با استفاد از محاسبات ریاضی، به سادگی میتوان تاثیر قابل ملاحظه نقش سمپاش های با حجم بسیار کم را نشان داد . در صورتی که مثلا یک دستگاه سمپاش به طور میانگین قطراتی به قطر 100 میکرون پخش کند با اصلاح و تغییر نازل سمپاش و کاهش قطر قطرات به نصف یعنی 50 میکرون، تعداد قطرات پخش شده 8 برابر می شود.



برای توضیح تکنیک سمپاشی به روش حجم بسیار کم (ULV) توجه فرمایید که چنانچه شما یک لیتر محلول را به صورت قطراتی با قطر 10 میکرون تبدیل کنید و این تعداد قطرات حاصله را به طور یکسان بر روی سطحی به وسعت یک هکتار (10،000 متر مربع) پخش کنید ، پوشش فرضی به دست خواهد آمد که برای هر سانتیمتر مربع حدود 19،000 قطره خواهیم داشت.

تکنیک مه سازی گرم
مه سازی گرم عبارت است از تولیدات قطرات بسیار کوچک در حدود 50 میکرون با استفاده از انرژی گرمایی. دستگاه مه ساز با تولید مه مصنوعی که از طریق سیستم جت و محفظه احتراق امکان پذیر می شود محلول سم در داخل دستگاه را به صورت بخار در آورده و به شکل قطرات سیال ریز در تماس با هوای سرد اطراف به حالت معلق در هوا پخش می کند.
مه سازی گرم به منظور هر گونه دفع آفات نباتی مورد استفاده قرار می گیرد، بهنحوی که حتی در محل هایی که دسترسی به آنها امکان پذیر نیست ، مواد موثر سم به صورت یکسان توزیع می شود.
دستگاه مه ساز به غیر از دیافراگم مرتعش بر روی کاربراتور، احتراق ضرباتی تحت کنترل سوخت را در محفظه احتراق تضمین می کند.
محلول سم به داخل خروجی (نزدیک خروجی لوله اگزوز) تزریق شده و بر اثر فشار هوای بسیار گرم به ذرات بسیار ریز تبدیل می شود که این پدیده از مزایای انرژی جنبشی و انرژی گرمایی موتور جت می باشد.
گرمای ایجاد شده در موتور دستگاه فوگر آسیبی به ماده موثر سم وارد نمی کند زیرا مدت زمانی که در طی آن ماده موثر سم در مجاورت هوای گرم موتور قرار می گیرد حدود 0.1 ثانیه است.
مشکل قطرات ریز این است که ذراتمعلق در هوا به سرعت تبخیر می شوند.
حتی تحت شرایط رطوبت نسبی 80 % قطره آب با قطر 50 میکرون طول عمری فقط به اندازه 12 ثانیه دارد. هنگامیکه قطره آب سمی بخار می شود. اندازه و وزن آن کم شده به حدی که قرار گرفتنش بر روی برگ قابل تضمین نیست. این بدین معناست که قابلیت عملیات ته نشینی مواد را از دست میدهد. لذا برای حل این مشکل در فوگرها از محلولی به نام مکمل فوگر (واتراید)استفاده می شود که قادر استبا ایجاد پوشش روغنی در اطراف ، قطرات تبخیر آب را برای ثابت نگهداشتن اندازه قطره را تا چند ساعت به تعویق اندازد تا سم به گیاه برسد.
راه اندازی دستگاه
ابتدا مطمئنشوید کلیه قسمتهای دستگاه به ویژه بخش های الکتریکی آن و لوله و اتصالات در وضعیت مناسبی باشند.
باطری را در جای خود قرار دهید.
دسته پمپ هوا را بکشید تا مطمئن شوید صدای فعال شده سیستم جرقه زن را می شنوید.
بنزین رادرون باک سوخت بریزید.
محلول سمی را درون مخزن سم بریزد درب مخزن سم را محکم ببندید.
شیر سوخت را باز کنید تا علامت استارت روبروی نشانگر قرار بگیرد.
دکمه استارت رافشار دهید تا فوگر روشن شود.
پس از روشن شدن ، شیر سوخت را برای کار منظم موتور تنظیم کنید.
اگربه خاطر هوای سرد دستگاه روشن نشد ، شیر سوخت را ببندید و دکمه استارت را به مدت 10 ثانیه فشار دهید. مجددا مراحل روشن کردن را تکرار کنید.

چگونگی ایجاد مه
بعد از روشن شدن دستگاه، مه پاشی بایستی شروع شود. دستگاه نباید بیشتر از یک دقیقه بدون مه پاشی کارکند. دستگاه را بدوش گرفته و دسته آنرا محکم بگیرید. شیر سم را به آرامی باز کنید. چند ثانیه بعد عملترکیب هوا و سم و ایجاد مه شروع خواهد شد. میزان سم خروجی را تنظیم کنید . تا حد امکاندستگاه را افقی نگهدارید و نگذارید دستگاه کج شود زیرا موجب خاموش شدن دستگاه می گردد.
اگر در حین کار نیاز به توقف سمپاش بود شیر سم را در حالت تخلیه (discharge) قرار دهید و برای سمپاشی مجدد آنرا در حالت باز (ON) قرار دهید.
خاموش کردن و توقف مه پاشی
پس از اتمام مه پاشی شیر سم را در حالت تخلیه (discharge) قرار دهید. دستگاه روشن بماند تا باقیمانده سم در محفظه مه پاش کاملا تخلیه شود تا زمانیکه مه تمام شده و دیگر بخاری از دستگاه خارج نشود. سپس شیر سوخت را ببندید. پس ازآنشیرسم رادر حالت بسته (OFF) قرار دهید.
شرایط مه پاشی در گلخانه
• گلخانه غیر قابل نفوذ هوا باشد.
• گیاهانرا آبیاری کنید.
• دمای هوا را ثابت نگه دارید.
• مستقیما بر روی محصول مه پاشی نکنید.

کار با دستگاه
زمانیکه محلول محتوی سم را مه سازی می کنید به دستورالعمل های ایمنی توجه نمایید . برای جلوگیری از مسمومیت و آلودگی ازلباس محافظ سر هم به همراه ماسک صورت با فیلتر مخصوص گاز و غبار (A2-B2-P3) استفاده نمایید.
مه پاشی رااز اخر سالن شروع کنید و در حالیکه قدم های خود را به عقب بر می دارید ، مه را به صورت یکنواخت بر روی محصولات کشاورزی پخش نمائید به نحوی که در زمان رسیدن به در خروجی ، مخزن سم تخلیه شدهباشد. هنگامیکه به وسط گلخانه می رسید، کنترل کنید که 50 درصد حجم مخزن سم خالی شده باشد. مراقب باشید مستقیما بررویبوته گیاه مه سازی نکنید.
(لوله خروجی دستگاه حداقل یک متربا بوته فاصله داشته باشد.)


مه سازی به صورت ثابت و بدون حرکت تنها در صورتی مجاز است که از فوگرهای نوع فن دار استفاده می شود یا ازدستگاه های تهویه هوا در گلخانه استفاده شود که سرعت چرخشی کمی داشته باشند. ( کمتر از 1000 دور در قیقه).
هنگام تهیه محلول مه سازی ، دقت نمایید که محلول مه سازی را بیشتر از حد نیاز برای اجرای عملیات آماده نکنید.
هرگز مه تولید شده را استنشاق نکنید. گالن های خالی محلول فوگررا دور از آب و رودخانه نگهداری کنید. هنگامیکه عملیات پایان می یابد دست و سایر نواحی پوست که در معرض تماس با مه بودند را با آب وصابون بشویید. چنانچه با چشم تماس پیدا کرد ، با آب فراوان چشمها را بشویید . در صورت بروز بیماری یا هر گونه سانحه ای به پزشک مراجعه نماییدوپیش از آنکه بخواهید بدون لباس مخصوص وارد محل سمپاشی شده ، شوید حد اقل برای یک ساعت هوای سالن را تهویه نمایید.
بکارگیری نادرست باعثبه خطر انداختن سلامتی شما خواهد شد. کاملا به دستوالعمل های استفاده از دستگاه توجه نمائید.

موارد ایمنی
1- در زمان کاردستگاه لوله محفظه احتراق داغ می باشد لذا از دست زدن و لمس آن خودداری کنید.
2- در زمانی که دستگاه روشن است از ریختن سم به درون مخزن سم و یا سوختگیری دستگاه خودداری کنید.
3- در نزدیکی آتش سوختگیری انجام نشود.
4- در هنگام کار بهسمت عقب بروید و در مه ایجاد شده قرار نگیرید.
5- برای استفاده مجدد از دستگاه حداقل 10 دقیقه صبر کنید تا موتور سرد شود.
6- باطری دستگاه روزانه کنترل شود تا عمر آن افزایش یابد.
7- در زمان مه پاشی لوله خروجی دستگاه را نزدیک گیاه و یا اشیاء قابل اشتعال نبرید. بهتر است فاصله دو متر را رعایت کنید. همچنین در مکان های قابل اشتعال مه پاشی نکنید.
8- جسم خارجی مثل چوب و یا مواد قابل اشتعال رادرون محفظه احتراق نکنید زیرا احتمال انفجار و ترکیدن وجود دارد.

تمیز کردن نگهداری در انبار
1- پس از استفاده از دستگاه باقیمانده سم در مخزن سم را درون ظرف مناسبی خالی کنید.
2- مدار الکتریکی بایستی همیشه تمیز و خشک باشد و آغشته به مواد شمیایی و آبنباشد.
3- پس از سرد شدن موتور کلیه قطعاتی که دوده گرفته را تمیز کنید . (دیافراگم، شمع، نازل و ...).
4- لکه های روی سطح دستگاه را تمیز کنید.
5- مخزن سوخت را خالی کنید.
6- باطری ها را از داخل جعبه بیرون بیاورید.
7- دستگاه را در کیسه پلاستیکی پیچیده و در محل مناسب و خشک در انبار نگهداری کنید.

ماده مکمل فوگر به نام واتراید
محلول مخصوص دستگاه های فوگر حرارتی برای مه سازی با قابلیت ترکیب با آب.
این محصول با نام تجاری (water aid) به فروش می رسد. واتر اید محلولی افزودنی است که از تبخیر سموم مایع و محلول های ضدعفونی که به صورت معلق در هوا به کار گرفته می شوند ، جلوگیری کرده و با افزایش شعاع پاشش و قابلیت رویت مه تولید شده ، باعث پخش یکسان ذرات در فضا و بر روی سطوح می شود. قابل ذکراست محلول فوق خنثی میباشد و تاثیری بر روی سموم و یا مواد ضد عفونی کننده ندارد.

موارد استفاده محلول فوگر( واتراید)
ماده واتر اید را برای تولید مه میتوان در موارد: عملیات دفع آفت در گلخانه ها، مزارع و باغات ، ضد عفونی محل های نگهداری دام و طیور ، سمپاشی عمومی و بهداشت محیط (سمپاشی منهول های فاضلاب شهری) ، مبارزه با سرما زدگی بهاره درختان ، اجرای مانور نظامی و همچنین برای تمرین های عملیات آتش نشانی بکار برد.
مکمل نا مرغوبو مواد دیگری که به عنوان محلول مه پاشی بکار برده می شود فاقد ویژگی بیولوژیک بوده و در مواردی بسیار سمی و سرطان زامی باشند. ضمن اینکه اینگونه محلول ها سازگاری با اجزاء و قطعات سمپاش فوگر ندارند و بکارگیری این مواد باعث آلودگی و آسیب رساندن به دستگاه فوگر خواهد شد.
مقدار مصرف
مقدار مصرف واتر اید برابر یکلیتر در 3 لیتر آب در هزار متر مربع فضای گلخانه می باشد. هر چقدر دمای گلخانه پایین تر باشد مقدار مصرف مکمل کمتر میشود. به طوریکه در دمای 16 سانتیگراد فقط 700 میلی لیتر مکمل مورد مصرف قرار می گیرد.
برای اجرای اولیه ، ابتدا با مقدار مصرف حداقل شروع نمائید سپس چنانچه لازم بود مقدار را افزایش دهید.

راهنمای چگونگی بکارگیری دستگاه سمپاش فوگر جهت دفع انواع آفت در هر هزار متر مربع سالن گلخانه بر اساسراهنمای مشاور تنظیم دوز:
نام آفت: مگس سفید
60 میلی لیتر پرمترین یا 100 میلی لیتر دلتا مترین یا 250 میلی لیتر دیکلووز + 900 میلی لیتر ماده مکمل فوگر (واتراید) + حدود 2 لیتر آب
نام آفت : مینوز
60 میلی لیتر پرمترین یا 100 میلی لیتر دلتا مترین یا 200 میلی لیتر دیکلووز + 900 میلی لیتر واتراید + حدود 2 لیتر آب
نام آفت : تریپس
60 میلی لیتر پرمترین یا 100 میلی لیتر دلتا مترین یا 200 میلی لیتر دیکلووز + 900 میلی لیتر واتراید + حدود 2 لیتر آب
نام آفت : شته
100 میلی لیتر دلتامترین یا 150 میلی لیتر مالاتیون یا 200 میلی لیتر دیازینون + 900 میلی لیتر واتراید + حدود 2 لیتر آب
نام آفت: کنه
100 میلی لیتر آوامکتین + 900 میلی لیتر واتراید + حدود 2لیتر آب
توضیح: دفع آفت کنه در گلخانه ها تکنیک ویژه ای دارد که در صورت نیاز با کارشناس مربوطه تماس بگیرید.
نام آفت: شپشک سپردار
150 میلی لیتر دیکلرووز یا 200 میلی لیتر دیازینون + 900 میلی لیتر واتراید + حدود 2 لیتر آب
نام آفت: پشه
20 میلی لیتر دیکلرووز + 900 میلی لیتر واتراید + حدود 2 لیتر آب
برای ضد عفونی گلخانه در زمانی که سالن کاملا خالی شده است 5 لیتر فرمالین + 900 میلی لیتر واتراید توصیه می شود.
تذکر: فرمولاسیون سموم فوق فقط بر اساس با کیفیت تعیین شده است. در صورت بکارگیری سموم بی کیفیت قطعا عملیات دفع آفت بی تاثیر یا کم تاثیر خواهد بود و مقدار سم نیز تغییر خواهد کرد.
 

دستگاه مه پاش سرد
در عملیات محلول پاشی (ضدعفونی) به روش اسپری، پخش یکنواخت و یکسان مواد بر روی سطوح و تاثیر آن بر کنترل آلودگی ها و مبارزه با عوامل بیماریزا از اهمیت زیادیبرخوردار است. محلول پاشی سطوح به روش های دستی خصوصا درنقاط غیرقابل دسترسی با دشواری های زیاد و بازده بسیار کم همراه است. کوچک کردن قطر ذرات موادضدعفونی کننده باعث افزایش میزان تماس ذرات با سطح می شود که خود علاوه بر افزایش بازده باعث کاهش مصرف مواد نیز خواهد شد.دستگاه مه پاش (Ultra Low Volume) ULV با کاهش قطر ذرات و پرتاب مناسب، کار پاشش محلول هادر عملیات ضدعفونی محیط را با سرعت و دقت قابل قبولی انجام می دهد. این دستگاه با تبدیل کردن ذرات محلول مورد نظر در اندازه میکرونی علاوهبر کاهش مصرف مواد، زمان ماندگاری ذرات اسپری شده در فضاها رابه مدت طولانی تری افزایش می دهد که این امر موجب افزایش قدت اثر ماندگاری مواد می شود. همچنین با توجه به استفاده از انرژی الکتریکی، بر خلاف دستگاههایی که از سوخت های فسیلی بهره می برند، این دستگاه هیچگونه آلودگی در محیط ایجاد نمی کند.
 

 مشخصات فنی



مزایای استفاده
آموزش آسان و صرفه جویی در نیروی انسانی
صرفه اقتصادی با کاهش مصرف ماده ضدعفونی کننده
افزایش زمان تماس ذرات ماده ضدعفونی کننده با میکروارگانیسم ها
انتشار و نفوذ ماده ضدعفونی کننده به نقاط غیرقابل دسترس